K

NORDLYSJAKT

Adresse: Sorrisniva 20, 9518 Alta Dato: Mandag 20 sep 2021 - søndag 19 des 2021 Vis kart

Adresse: Sorrisniva 20, 9518 Alta

Vår nordlystur er perfekt for deg som er interessert i både nordlys og lokal historie. Nordlyssesongen er fra 15. september til 31. mars

 

Hvis du er interessert i nordlyset (Aurora Borealis) og lokalhistorien vil Nordlysbyen Alta være det perfekte stedet for deg. Nordlysturer er tilgjengelig fra september til mars i Alta. Med minivan drar vi ut på jakt etter det fantastiske nordlyset. Minivan tar 7-8 personer, så det blir en flott liten gruppe når vi drar på nordlysjakt. Ved flere gjester forbeholder vi oss retten til å benytte minibuss med plass til 15 personer.

Fra september til slutten av mars kan du se og oppleve nordlyset med oss - bli med nordlysguiden vår og jakt på nordlyset. Ved å observere nordlysvarsler og værmeldinger tar guidene deg til de beste stedene for å se nordlyset.
Vi har valgt å dele nordlyssesongen i 3 ulike Nordlysperioder. De 3 ulike nordlysperiodene vil på grunn av årstid og mørketid gi en unik opplevelse av nordlyset.

Nordlyssesongen og det Arktiske lyset skaper en fantastisk stemning og gir en unik Arktisk opplevelser. Fra solen begynner å gå lavere på himmelen i fra september så blir det mørkere og mørkere om kvelden og natten utover høsten. Fra midten av 25.november til 17. januar er det mørketid i Alta. Det vil si at solen er under horisonten i denne tidsperioden. Til tross for lav sol eller ingen sol så oppleves det arktiske lyset sammen med de nydelige fargene i naturen på høsten fantastisk. Det samme gjelder når det er mørketid og snøen har lagt seg på bakken. Når solen igjen begynner å krype over horisonten i fra januar, blir det mer og mer lys hver dag, og dette gir oss fantastiske blå farger og den kjente blåtimen.

Velg din nordlysperiode når du skal besøke Nordlysbyen Alta.

AURORA BOREALIS-/NORDLYSPERIODER:
- Nordlys og Arctic Indian Summer: 1.September – 24.november
- Nordlys, Mørketid og Polarnatt: 25.November – 17. januar
- Nordlys og Blåtimen (Arctic Blue Light): 18. januar – 31. mars

TURBESKRIVELSE
Vi tilbyr nordlysturer i høst og vintermørket. Med vår minibuss drar vi ut for å speide etter nordlyset der det måtte befinne seg, ofte må vi ikke veldig langt før vi får sett det i all sin prakt. Avhengig av været vil du oppleve ulike deler av Alta på denne turen, våre guider har god lokalkunnskap og vil gjerne fortelle om lokal historie og kultur for de som er interesserte i dette. Noen ganger kjører vi ut av Alta, mot Kautokeino der den samiske kulturen står sterkt. I tillegg til historiekunnskaper har våre guider kamerakunnskaper og selvfølgelig kunnskaper om nordlyset.

Å jakte på nordlyset er den aktiviteten som vil gi deg best sjanse for å oppleve nordlyset. Underveis på turen vil du få tid til å oppleve vintermørket, snødekt landskap og stillheten i naturen. Våre guider vil sørge for at dere får en fantastisk opplevelse, svare spørsmål dere måtte ha og hjelpe til med å innstille medbragte kamera.

Minibussen vår tar kun syv personer, så gruppen er sjelden stor. Men ved stor pågang reserverer vi retten til å leien inn en minibuss med 16 seter.

PROGRAM;
Nordlysturen starter i Sorrisniva hvor guiden møter deg i resepsjonen kl. 20:00
Guiden kjører ut til den beste plassen å se nordlyset denne kvelden. (normalt 0,5 - 1 times kjøretur)
Underveis forteller guiden om plassene dere passerer, og svarer gjerne på spørsmål dere måtte ha om Alta og Nordlyset
Ta gjerne med eget kamera og stativ om du har, guiden hjelper deg med innstillingene.
Bilder vil også bli tatt underveis av guiden. Både av nordlyset og med dere om ønskelig. Bildene blir tilsendt etter turen.
En liten snack og varm drikke blir servert underveis.

INKLUDERT
Lokalkjent guide, varm drikke, liten snack og bilder fra turen.

IKKE TILGJENGELIGE TURER: DES 23 - 26 / DES 31

For de som ikke bor på Sorrisniva kan Transport bestilles i tillegg, og må bookes på forhånd.

Vis mer

Bestill nå

Om denne aktiviteten

Telefonnummer (booking)
+47 78 43 33 78
Hotell

Sorrisniva - Arctic Wilderness Lodge

Avstand: 33 meter
Arctic Wilderness Lodge er en Premium Lodge som åpner oktober 2021. Lodgen bygges på bredden av Altaelva og vil med sine 24 suiter og fantastiske beliggenhet tilby unik overnatting i Sorrisniva hele året.
Hotell

Sorrisniva - Igloo Hotel

Avstand: 291 meter
Sorrisniva Igloo Hotel ligger ved bredden av Altaelva. Her er alt av snø og is; rommene, sengene og glassene i baren! Hotellet har ca 28 soverom, isbar, iskapell. Is hotellet er dekorert med is- og sneskulpturer.
Build: 31.03.2021 12:23:34, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-5364.cbischannel-28184.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails