K

JAKTEN PÅ NORDLYSET ― LOKAL HISTORIEFORTELLING

Dato: Torsdag 5 nov 2020 - onsdag 31 mar 2021

Vår nordlystur er perfekt for deg som er interessert i både nordlys og lokal historie. Sorrisniva ligger perfekt til for nordlysinteresserte. Den beste tiden for å oppleve nordlyset er i perioden fra september til og med mars, bli med oss på nordlysjakt!

 

Vi tilbyr nordlysturer i høst- og vintermørket. Med vår minivan (2-7 gjester og 1 guide) drar vi ut for å speide etter nordlyset der det måtte befinne seg, ofte må vi ikke veldig langt før vi får sett det i all sin prakt. Avhengig av været vil du oppleve ulike deler av Alta på denne turen, våre guider har god lokalkunnskap og vil gjerne fortelle om lokal historie og kultur for de som er interesserte i dette. Noen ganger kjører vi ut av Alta, mot Kautokeino der den samiske kulturen står sterkt. I tillegg til historiekunnskaper har våre guider kamerakunnskaper og selvfølgelig kunnskaper om nordlyset.

Å jakte på nordlyset er den aktiviteten som vil gi deg best sjanse for å oppleve nordlyset. Underveis på turen vil du få tid til å oppleve vintermørket, snødekt landskap og stillheten i naturen. Våre guider vil sørge for at dere får en fantastisk opplevelse, svare spørsmål dere måtte ha og hjelpe til med å innstille medbragte kamera.

Minivan vår tar kun syv personer, så gruppen er sjelden stor. Men ved stor pågang reserverer vi retten til å leien inn en minibuss med 16 seter (15 gjester og 1 guide)PROGRAM

For de som har forhåndsbestilt transport fra Alta sentrum møter vi deg i Alta sentrum klokken 19:30 (mot betaling). Bor du i Sorrisniva starter turen 20:00
Guiden kjører ut til den beste plassen å se nordlyset denne kvelden. (normalt 0,5 - 1 times kjøretur)
Underveis forteller guiden om plassene dere passerer, og svarer gjerne på spørsmål dere måtte ha om Alta og Nordlyset
Ta gjerne med eget kamera og stativ om du har, guiden hjelper deg med kamera innstillingene.
Bilder vil også bli tatt underveis av guiden. Både av nordlyset og med dere om ønskelig. Bildene blir tilsendt etter turen.
En liten snack og varm drikke blir servert underveis.
Turen vender tilbake til Alta sentrum senest 23:30.
INKLUDERT

Lokalkjent guide, varm drikke, liten snack og bilder fra turen.
IKKE INKLUDERT

Transport fra sentrum til Sorrisniva og Sorrisniva til sentrum. Kan bestilles som en ekstra tjeneste til 400 NOK per person (tur/retur).
IKKE TILGJENGELIGE TURER: DES 23 - 25 / DES 31

Vis mer

Bestill nå

Build: 01.01.2000 00:00:00, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5364.cbischannel-28184.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails