K

NORDLYS OPPLEVELSE - Sesong 20. Sept - 31. Mars

Adresse: Sorrisniva 20, 9518 Alta Dato: Onsdag 15 sep 2021 - fredag 31 mar 2023 Vis kart

Adresse: Sorrisniva 20, 9518 Alta

Vår nordlystur er perfekt for deg som er interessert i både nordlys og lokal historie. Nordlyset kan oppleves fra 15. september til 31. mars

 

Vi har valgt å dele nordlyssesongen i to, høst nordlys sesongen og vinter nordlys sesongen for å følge de vanlige årstidene.
- Høst sesongen for nordlys jakt er fra 20. september - 30. november, kl. 21:00.
- vinter sesongen for nordlyset jakt er fra 1. desember - 31. mars, kl. 20:00.

Hvis du er interessert i nordlyset (Aurora Borealis) og lokalhistorien vil Nordlysbyen Alta være det perfekte stedet for deg. Nordlysturer er tilgjengelig fra september til mars i Alta. Med minivan drar vi ut på jakt etter det fantastiske nordlyset. Minivan tar 7-8 personer, så det blir en flott liten gruppe når vi drar på nordlysjakt. Ved flere gjester forbeholder vi oss retten til å benytte minibuss med plass til 15 personer.

Nordlys vil oppleves ulikt om høsten og om vinteren. Det Arktiske lyset skaper en fantastisk stemning og gir en unik Arktisk opplevelser. Fra solen begynner å gå lavere på himmelen i fra september så blir det mørkere og mørkere om kvelden og natten utover høsten. Fra midten av 25.november til 17. januar er det mørketid i Alta. Det vil si at solen er under horisonten i denne tidsperioden. Til tross for lav sol eller ingen sol så oppleves det arktiske lyset sammen med de nydelige fargene i naturen på høsten fantastisk. Det samme gjelder når det er mørketid og snøen har lagt seg på bakken. Når solen igjen begynner å krype over horisonten i fra januar, blir det mer og mer lys hver dag, og dette gir oss fantastiske blå farger og den kjente blåtimen.

TURBESKRIVELSE
Vi tilbyr nordlysturer i høst og vintermørket. Med vår minibuss drar vi ut for å speide etter nordlyset der det måtte befinne seg, ofte må vi ikke veldig langt før vi får sett det i all sin prakt. Avhengig av været vil du oppleve ulike deler av Alta på denne turen, våre guider har god lokalkunnskap og vil gjerne fortelle om lokal historie og kultur for de som er interesserte i dette. Noen ganger kjører vi ut av Alta, mot Kautokeino der den samiske kulturen står sterkt. I tillegg til historiekunnskaper har våre guider kamerakunnskaper og selvfølgelig kunnskaper om nordlyset.

Å jakte på nordlyset er den aktiviteten som vil gi deg best sjanse for å oppleve nordlyset. Underveis på turen vil du få tid til å oppleve vintermørket, snødekt landskap og stillheten i naturen. Våre guider vil sørge for at dere får en fantastisk opplevelse, svare spørsmål dere måtte ha og hjelpe til med å innstille medbragte kamera.

Minibussen vår tar kun syv personer, så gruppen er sjelden stor. Men ved stor pågang reserverer vi retten til å benytte minibuss med 16 seter.

Inkludert: Lokalkjent guide, varm drikke, liten snack og bilder fra turen.

Vis mer

Bestill nå

Om denne aktiviteten

Telefonnummer (booking)
+47 78 43 33 78
Hotell

Sorrisniva - Arctic Wilderness Lodge

Avstand: 33 meter
Arctic Wilderness Lodge er en Premium Lodge som åpner 1.oktober 2021. Lodgen bygges på bredden av Altaelva og vil med sine 24 suiter og fantastiske beliggenhet tilby unik overnatting i Sorrisniva hele året.
Hotell

Sorrisniva - Igloo Hotel

Avstand: 291 meter
Sorrisniva Igloo Hotel ligger ved bredden av Altaelva. Her er alt av snø og is; rommene, sengene og glassene i baren! Hotellet har ca 28 soverom, isbar, iskapell. Is hotellet er dekorert med is- og sneskulpturer.
Build: 22.07.2021 10:48:21, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5364.cbischannel-28184.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails